Борислава Христова: Стартирам в Европа и после пак ще пробвам в WNBA

ВАРНА новини лого

Борислава Христова продължава да чака възможност да си дойде у дома от САЩ, където неотдавна приключи с колежанската си кариера. Тя е готова за професионалния баскетбол, като сподели, че е разочарована от Драфта на WNBA, където не попадна в 36-те избрани.

„Признавам, че беше болезнено. Но това, че не ме избраха, ме мотивира още повече и очаквам с нетърпение да стартирам кариерата си в Европа и да се развия. След това отново ще се пробвам в WNBA. Сега е трудно, защото не се знае кога ще започне сезонът в WNBA и дали ще има изобщо тренировъчни лагери. Дори в Европа не е ясно дали ще се играе. Но съм готова за всичко и очаквам този старт за професионалната си кариера,“ сподели Боби от Пулман, Вашингтон Стейт.

„Имах билет за България за началото на май, но полетът бе отменен. Трудно се пътува в момента. Търся варианти, дано да успея да се прибера до края на май. Но и в България карантината остава до 14 май, така че когато се прибера ще трябва да съм в изолация двайсетина дни. А в България може да удължат периода, така че просто ще изчакам,“ обясни тя.

„След последния мач в университета си взех около две седмици почивка от всичко. След това се случи това положение, карантината е добро решение, но си е предизвикателство. След тези две седмици започнах да поддържам форма, с фитнес, работя върху контрола на топката и играя един на един с моята приятелка Йована Субашич. Това ни помага и на двете. Събирам и багаж от апартамента, готвя се да се прибера в дома си – Варна, България – когато позволят,“ допълни Борислава за BGbasket.com.

Тя сподели още спомени от моментите си в Университета Вашингтон Стейт, рекорда си там и срещата с Клей Томпсън, и завърши с това, че Пулман ще си остане винаги вторият ѝ дом.