Швейцария разреши от 11 май отварянето на ресторантите

ВАРНА новини лого

Правителството на Швейцария разреши отварянето на ресторанти, музеи и библиотеки от 11 май, когато започва вторият етап от смекчаването на ограниченията, свързани с коронавируса. Това съобщи днес швейцарската телевизия Ер Те Ес, позовавайки се на решение на кабинета, цитирана от ТАСС.

В понеделник в Швейцария започна първият от трите етапа на смекчаване на ограниченията, въведени през март във връзка с пандемията. Отвориха фризьорските салони, зъболекарските и психиатричните кабинети, ветеринарните клиники, железариите, магазините за градинско оборудване, а в болниците се възобнови извършването на отложените по-рано неспешни операции. По време на втория етап, който ще започне на 11 май, ще бъдат отворени средните училища и всички останали магазини, а от 8 юни – професионалните гимназии и университетите.

Швейцарското правителство ще забрани провеждането на прояви с повече от 1000 участници до края на август, предаде Ройтерс.
Някои ограничения по границите обаче също ще бъдат облекчени от 11 май, съобщи правителството. Нещо повече, професионалните спортни клубове могат да подновят мачовете си на 8 юни, макар и без публика.