Удостоверенията за завършено предучилищно образование във Варна ще се предоставят на родителите по електронен път

ВАРНА новини лого

Удостоверенията за завършено предучилищно образование ще се предоставят на родителите по електронен път. При записването на бъдещия ученик е необходимо да бъде представено само копие на документа, съобщават от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна.

Няма да се изисква и представяне на документ за адресна регистрация и уседналост в случаите, в които детето не фигурира в базата данни. Адресът ще се декларира при кандидатстване и впоследствие ще се проверява по служебен ред. При подаване на заявление с невярна информация, детето губи мястото, на което е класирано. За повече информация 052/820262.

През тази година, заради извънредното положение, електронният прием в първи клас в общинските училища на територията на община Варна ще започне на 2-ри юни. На сайта https://school.is-vn.bg/ е публикувана нова рубрика „Често задавани въпроси и отговори“, която ориентира родителите кога, къде и как да подадат заявление за кандидатстване на детето за прием в първи клас, как да използват възможностите оптимално, за да не остане детето извън класацията още на първо класиране; какво е необходимо да направят, за да запишат детето си, след като бъде класирано и какви документи са необходими за записването му. На тези и други въпроси родителите могат да открият отговор (тук – https://school.is-vn.bg/documents/2020/frequently_questioned_answers.pdf).

ВАРНА новини