Красен Кралев: Има план как да рестартираме спорта в България

ВАРНА новини лого

Красен Кралев (вдясно) в Русе.

В Русе министърът на младежта и спорта Красен Кралев заяви, че е изготвена ясна програма как да се рестартира българският спорт след премахването на ограниченията във връзка с COVID-19.

„Планът е разработен в детайли по седмици – кои спортисти, кои спортове да започнат подготовка, след като от Националния оперативен щаб установят, че сме минали пика на заболяването. Може да се използват базите в Белмекен и „Спорт палас“ край Варна, двете гребни бази в Кърджали и София, да се изолират спортистите, които подготвяме за олимпийските игри, при положение, че се спазват всички карантинни мерки – хранене по стаите, настаняване по един човек в стая. След това да се отворят спортовете на открито, след това – на закрито, и най-накрая при преодоляване на кризата, да се отворят базите за абсолютно всички спортове“, обясни министърът.

Според варненеца големите притеснения ще са с възстановяването на международния спортен календар, тъй като всяка държава е на различна фаза от борбата с коронавируса.

„Никой не е в състояние да каже какво ще се случи. Ще е трудно да се провеждат международни състезания – едната държава ще изисква тест 48 часа преди състезанието, другата – ще иска две седмици карантира, третата – ще има други изисквания. Трудно е да се правят прогнози“, посочи министърът, цитиран от monitor.bg.