Красимир Димов съветва как да тренираме бойни спортове в изолацията

ВАРНА новини лого

Красимир Димов – легендата на варненския кикбокс и муай-тай говори за възможностите за поддържане на добра кондиция в условията на социална изолация. Носителят на медали и титли от европейски и световни първенства сподели, че в първите дни на мерките срещу коронавируса е бил като в шок.

„Една – две седмици бях изпаднал в ступор. Не можеше да се излиза, не знаех какво да правя. Постепенно започнах да се окопитвам, намерих варианти за водене на нормална физическа активност. Мисленето и спортът са свързани, помагат за цялостната кондиция. Искам да призова всички да не се предават, а да тренират. Спортът е движение, а движението е живот“, коментира големият ни състезател.

Краси Димов добави, че в търсенето на възможности за занимания се е върнал към миналото, когато е нямало оборудвани фитнес зали, а всичко се е правило с подръчни средства и често сред природата.

„Физическото възпитание и спорта изграждат, възпитават и систематизират навици необходими за бъдещото развитие на личността и утвърждаването й в обществото. Спортът съчетава в себе си възможността за ментално, физическо и духовно изграждане на личността тоест спорта обединява в себе си способностите на тялото на волята и на разума. Неслучайно е казано: „Здрав дух в здраво тяло!“ (Mens sana in corpore sano) Написано е на една от статуите до арката на Националната спортна академия и е абсолютно вярно“, обобщи Краси Димов.

Той използва случая да посъветва всички, които искат да са здрави да спазват строги хранителни режими. И защото за пълноценните тренировки се искат и съответна храна!

Вижте неговите съвети в профила във Фейсбук:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100008205109041

🤫🤫💪 комплексни упражнения"Камък" 😁

Публикувахте от Dimov Krasi в Сряда, 22 април 2020 г.

"Пише се спорт, чете се ЖИВОТ! "

Публикувахте от Dimov Krasi в Понеделник, 13 април 2020 г.

Real workout 👊💪

Публикувахте от Dimov Krasi в Сряда, 15 април 2020 г.

Публикувахте от Dimov Krasi в Четвъртък, 9 април 2020 г.

Публикувахте от Dimov Krasi в Събота, 4 април 2020 г.