Николай Костадинов: Надявам се предсрочно да открием новия спортен комплекс във „Владиславово“ (СНИМКИ)

ВАРНА новини лого

Усилено се строи многофункционалната спортна зала – част от супермодерния спортен комплекс в район „Владислав Варненчик“. Николай Костадинов – кмет на района, сподели за „ВАРНА новини“, че градежът е можел да бъде в още по-напреднала фаза, но зимните месеци и кризата с коронавируса са попречили това да стане факт.

„Срокът за завършването на комплекса по проект е до края на 2020 г., но се надявам да приключим и по-скоро. Притисна ни извънредното положение, а имаше и месеци, в които нямаше как да се работи“, посочи районният кмет и припомни, че новата придобивка почти няма аналог за Варна..

Залата ще има повече от 400 места за посетителите и ще бъде втората Спортна зала в морската столица с разгърната застроена площ от над 1000 кв.м. Готов е подземният паркинг под съоръжението.

„Предвижда се паркинг и около залата, като общият брой на местата за паркиране ще бъде за над 100 автомобила. Вътре ще са разположени санитарни помещения, съблекални, бани, тоалетни. Както и складова база, и сладкарница. Комплексът ще включва терен за футбол (стандартни размери) от изкуствена трева. Отделно се обособяват 2 по-малки игрища за футбол на малки вратички. Ще има и за волейбол и баскетбол, както и за тенис на корт. Както и комбинирани игрища, алея за бягане с ролери, писта за лека атлетика, зона за отдих и сцена за културните дейци от района, и фитнес на открито“, добави Николай Костадинов.

Мащабният проект е върху площ от 38 дка на мястото на т.нар. „стадион“ във „Владиславово“.

В района приключи и четвъртото (!) по ред раздаване на дезинфектанти на всички близо 650 етажни собствености. Новото количество, което е предоставено би трябвало да стигне за дезинфекция на общите части минимум за 10 дни. В условията на пандемия всеки вход получи по 10 бр. пакетчета с бързоразтворим хлор (всяка доза от препарата се разтваря в 10 литра вода) и по 500 мл. етилов алкохол – технически денатуриран спирт 70%.

„Раздавахме ги от врата на врата, за да съм сигурен, че всички съкварталци отново ще могат да си дезинфекцират общите части“, обясни Николай Костадинов.

В района приключва първата коситба, като за втори път се обработва парка, който е отворен и за разходки по график. Там се пръска и за кърлежи. Предстои и пролетното зацветяване.

Снимки „Морско око“, „Фейсбук“