Почистват и мият второстепенните улици в „Аспарухово“

ВАРНА новини лого

Почистване и миене на второстепенните улици се извършва във варненския район „Аспарухово“.

„Освен графика, изготвен за измиване на основните пътни артерии, сме изготвили и график за измиване на второстепенните улици в района, след като преди това са детайлно почистени. Желанието и намерението на районната администрация е да се обработят и почистят абсолютно всички улици в кв. „Аспарухово“ и кв. „Галата“, каза за „ВАРНА новини“ кметът на района Ивайло Маринов.

По думите му проблем представляват единствено тесните улици, където не може да премине техниката, като причина за това са паркирани автомобили или ниско разположени кабели над улиците. „Тези улици съответно само ще бъдат почистени. Обмисляме вариант да предупреждаваме хората чрез уведомления, колите да бъдат преместени за определен час и ден, за да може цистерната да премине“, добави Ивайло Маринов.

Поетапно, от началото на извънредното положение, свързано с коронавируса, се извършва и дезинфекция на голяма част от улиците в „Аспарухово“. „По-сериозно внимание обръщаме на местата с преобладаващо население от ромски произход. Улиците там неколкократно са измивани с дезинфектант на хлорна основа“, уточни Маринов.

От началото на седмицата в района е започнала втора коситба на тревните площи, до 12 май повторно ще бъде окосен и Аспаруховия парк.

„Планираме облагородяване на междублоковите пространства, предвидени са дейности по подмяна на тротоарни плочки, бордюри и преасфалтиране в някои участъци“, добави кметът на „Аспарухово“.

ВАРНА новини