Рецепта на деня: Лаврак на фурна

Бърза, лесна и вкусна вечеря за двама
Необходими продукти:
2 лаврака (около 300 гр. единия)
1/2 обелен и нарязан на ситно домат
1/2 обелена зелена ябълка
1 морков
1/2 лимон
зехтин
бял пипер – щипка
черен пипер – щипка
девесил „сушен“ – щипка
копър – стрък
сол
Начин на приготвяне:
Изчиствате и измивате хубаво лавраците. Отстранявате внимателно и люспите. Овалвате и обмазвате отвътре със зехтина, в който са разбити подправките.
Поставяте в тавичката върху парче алуминиево фолио. Пълните с нарязаният домат, стрък копър и по две полукръгчета лимон.
Отстрани нареждате моркова и ябълките. Заливате с останалия зехтин, увивате с фолиото и печете около 20 мин. на 200 градуса в предварително загрята фурна.
Откривате фолиото и допичате малко „за тен“.
Диетично, вкусно и много бързо за приготвяне.
Да ви е сладко!