Рецепта на деня: Лаврак на фурна

ВАРНА новини лого

Бърза, лесна и вкусна вечеря за двама

Необходими продукти:

2 лаврака (около 300 гр. единия)

1/2 обелен и нарязан на ситно домат

1/2 обелена зелена ябълка

1 морков

1/2 лимон

зехтин

бял пипер – щипка

черен пипер – щипка

девесил „сушен“ – щипка

копър – стрък

сол

Начин на приготвяне:

Изчиствате и измивате хубаво лавраците. Отстранявате внимателно и люспите. Овалвате и обмазвате отвътре със зехтина, в който са разбити подправките.

Поставяте в тавичката върху парче алуминиево фолио. Пълните с нарязаният домат, стрък копър и по две полукръгчета лимон.

подготовка на лаврака

Отстрани нареждате моркова и ябълките. Заливате с останалия зехтин, увивате с фолиото и печете около 20 мин. на 200 градуса в предварително загрята фурна.

подготовка на лаврака 2

Откривате фолиото и допичате малко „за тен“.

Диетично, вкусно и много бързо за приготвяне.

Да ви е сладко!