Автоинструктори във Варна поискаха компенсации и възможност да работят

ВАРНА новини лого

Снимка Фейсбук

Над 50 автоинструктори се събраха на протест срещу тоталната им забрана да провеждат курсове за шофьори. Те недоумяват как например таксиметровите шофьори работят и возят десетки пътници на ден, а те не могат да проведат курс. Настояват да им се разреши работа при спазване на всички санитарни мерки, защото в момента започнали курсисти почти са забравили наученото и трябва да почват отначало.

Съюзът на автоинструкторите във Варна настоява възможно най-скоро да се разреши да започне обучението на курсистите и в двете форми, за да могат тези, които трябва да се явят на изпити да си припомнят и теорията и практиката. Ако веднага бъдат изпратени на изпит има вероятност много от тях да не ги издържат успешно и така да се наложи да плащат и допълнителни курсове за обучение и още такси за явяване на изпит, предаде „Булфото“.

Автоинструкторите настояват и да бъдат включени в някакви рамки за финансово подпомагане, тъй като търпят много големи загуби и да бъдат изготвени критерии за кандидатстване, за да могат да го направят.