Марк Хамил не можа да обясни мълчанието на R2-D2

ВАРНА новини лого

Американският актьор Марк Хамил, който се превъплъти в легендарния джедай Люк Скайуокър във филмовата сага „Междузвездни войни“, не можа да обясни „дупката” в сюжета на сагата с участието на дроида R2-D2, която беше забелязана от много от феновете, съобщи „ET Canada”.

Музикантът Джон Родерик неотдавна сподели следното в Туитър: „Дъщеря ми попита: „R2-D2 присъства в целия сюжет на сагата и е свидетел на всички събития в историята без да изтриват паметта му. Защо в един момент той просто не е казал на Люк, че Дарт Вейдър е негов баща?” Бях шокиран от тези думи”.

Публикацията стана популярна в мрежата: тя получи над 200 хиляди харесвания и почти 28 хиляди коментара, в които потребителите обсъдиха как това наистина е възможно. Според едно от най-популярните обяснения дроидът просто не е искал да се намесва в делата на човеците.

По-късно Марк Хамил се присъедини към дискусията и каза: “Когато прочетох този туит, дълго мислих. Тогава просто вдигнах рамене. Нямам какво да кажа.”

Във филмите “Междузвездни войни” двата робота съхраняват много информация. И действително R2-D2 знае много тайни, включително това, че Лука и Лея са брат и сестра.

БГНЕС