Свилен Шитов: Община Девня търси нови инвеститори, за да осигури работни места

ВАРНА новини лого

Във Фейсбук кметът на община Девня Свилен Шитов честити на своите съграждани Първи май – Ден на труда и международната работническа солидарност.

„Община Девня прави всичко необходимо, за да привлича нови инвеститори на своя територия и да осигурява работни места за хората. В изпълнение на този социален и демографски приоритет разкрихме и професионалните паралелки в СУ „Васил Левски“, които подготвят кадри за промишлеността“, посочи Свилен Шитов.

Кризата с коронавируса постави на изпитание немалко работещи девненци, чиито работодатели ги освободиха въпреки възможностите, предоставени от правителството за тяхното задържане на пазара на труда.

„Апелът ми към тези хора е да проявят разум и утре да не се връщат на работа при онези, които ги зарязаха с лека ръка; при онези, за които работеха по 15 ч., а бяха осигурявани на 4, заради което бяха лишени от право за обезщетение при безработица. Борете се за своите трудови права и не правете компромиси с достойнството си!“, посочи кметът.

„Намирам повод да изкажа още веднъж своята благодарност към всички инвеститори, дарили средства за засегнатите от кризата девненци! Благодаря и на представителите на местната власт, които се отказаха от своите заплати в името на солидарността! Социално отговорните институции и компании се разпознават не по декларациите и пиар демонстрациите, а по делата им в точния момент. Благодаря и на всички общински служители, които полагат ежедневен труд в условия на извънредно положение и не щадят сили, за да дадат най-доброто от себе си! В мое лице те винаги ще имат коректен и отговорен работодател“, завършва обръщението си за Първи май Свилен Шитов.