Варненски ученици изпращат виртуални послания, посветени на труда на учителите

Учителският колектив и учениците от Четвърта езикова гимназия „Фредерик Жолио-Кюри” отправят своя виртуален поздрав по случай 1-ви май – Деня на труда. С много любов и всеотдайност гимназистите са подготвили вдъхновяващи клипове с изпълнения, приветствия и благодарствени адреси към своите преподаватели, преодоляващи с отдаденост и себеотрицание неочакваните препятствията, пред които е изправено образованието в световен мащаб.

IVЕГ „Фредерик Жолио-Кюри” се отличава със своя дух на толерантност и свободомислие, който дава възможност на възпитаниците на гимназията да разгърнат творческия си потенциал. Училището, което наскоро чества своята 62-годишнина, се слави с многобройните си песенни и танцови фестивали, провеждащи се ежегодно, а също и с театралните си школи – трупата La Comparsa del Mar Negro за театър на испански език, както и театрална трупа, подготвяща пиеси на френски език.

Гимназията е част от международната мрежа на асоциираните училища към ЮНЕСКО, удостоена е със знака за качество на билингвалното франкофонско обучение от Министерството на външните работи на Република Франция, а също така за трета поредна година ще провежда иновативно обучение по проекта „Иновативни училища” в България. Учениците завоюват престижни награди и печелят призови места в различни национални и международни конкурси и олимпиади.

Призивът на учениците от IVЕГ за един споделен празник днес – на 1-ви май – е неподправено откровение на искрените отношения между тях и техните учители. Един виртуален миг на взаимно уважение, което прави преодолима всяка трудност и сплотява сърцата, независимо от ограниченията на реалността. Специалният сайт, създаден за повода, – https://sites.google.com/4egvarna.com/1may – ще направи този ден наистина тържествен.

В своето обръщение директорът на гимназията – г-жа Веселина Тотева – поздравява учителите „за смелостта, непрестанната грижа към ученици и отговорността, с която се осъществява качествен учебен процес в условията на електронната среда”, а на учениците напомня, че „най-голямото удовлетворение на един учител е радостта от успеха на неговите възпитаници.”