Александър Йорданов: Трябва да благодарим на ген. Мутафчийски

ВАРНА новини лого

Евродепутатът Александър Йорданов защити генерал Мутафчийски и Националния оперативен щаб, които отмениха брифингите на живо. Според него това е достойна постъпка в отговор на омразата. Той изрази мнението си в личния си профил във Facebook.

„Редовните брифинги на Националния оперативен щаб с участието на ген. Мутафчийски и отговорните му колеги се отменят. Вместо това в същия час – 8 ч. ще има редовно съобщение за пресата.

Това е достойна постъпка, отговор на езика на омразата и злобата, защото все някога трябваше да се каже баста на просташките издевателства на които хората от Щаба бяха подлагани всеки ден. То не бяха подигравки – включително и за униформата на генерала, мръснишки подмятания, провокиране с лъжливи „мнения на зрители“ и внушаване на постоянно недоверие към работата на тези достойни мъже.

Търпеливо, с невероятен стоицизъм, лекарите и учените от НОЩ многократно обясняваха, обясняваха, обясняваха. Срещу тях валяха все по-тъпи и тъпи въпроси. Губеха им времето, обиждаха ги, иронизираха ги. Сега вече всичко е ясно. Който е разбрал е разбрал. Не би трябвало у нас да има дори един човек, който да не е наясно с опасността от новия коронавирус, за чието лечение няма открито лекарство и ваксина.

НОЩ се отнасяше с най-голямо уважение към българските граждани. Срещу неговото демократично, честно и открито поведение, се противопостави отряд от тарикати, търсещи да извлекат и от тази трагедия, през която преминава човечеството, политически дивиденти. Превърнаха проблема за живота и смъртта в предизборна кампания. Ореваха орталъка с безмисленото си лигавене. Сега вече си я имат цялата мангърия. Тяхна е.

Спасението на давещите се е вече в ръцете на самите даващи се. Отблъснаха протегнатата за спасение ръка, клеветяха и лъжеха, пишеха срещу редовните брифинги, те ги дразнеха. Ето – няма ги!

Благодаря на ген. Мутафчийски и колегите му от НОЩ за изключително отговорното поведение, което имаха през тези близо два месеца. Сега те ще продължат по-спокойно своята работа. Информацията, която имат и ежедневно анализират, отново ще достига до нас. Празноглавото дрънкане на псевдожурналисти и политически ментарджии – леви, популисти и псевдодесни, които днес са заедно в опозиция, ще продължи. БСП, Радев, Манолова, „Демократична България“, Славчо Трифонов – този сбириток е опозицията днес. Това е политическата пандемия, която се готви да избухне на следващите парламентарни избори. В случая цитирам казаното от журналиста Георги Любенов в днешното издание на „Денят с Георги Любенов“ по БНТ1.

Докато продължават да умират хора от Covid – 19, докато в Европа пандемията е факт, призовавам българските граждани да не подценяват опасността. Тя не е измислица, не е лъжа. Тя отнема живот. Отвратително е от човешкото страдание да се извличат политически дивиденти.

Ако носейки маска можете да спасите човек – направете го! Ако можете да помогнете на лекарите – сторето го! Не бъдете като Румен Радев или Мая Манолова. Помнете, че Слави Трифонов не е журналист, а медиен манипулатор. Не забравяйте, че срещу НОЩ и правителството пишат и говорят от партията – наследник на престъпната организация БКП, пишат и говорят бивши агенти на ДС, някои от тях маскирани като „десни демократи“, пишат и говорят журналисти – също бивши агенти на ДС или работещи в медии, чиито собственици са бивши агенти на ДС. Срещу отговорното поведение на НОЩ бе и „петата колона“ – говорителите на Москва у нас, дезинфоматорите, мразещите нашия Европейски съюз, поклонниците на агресорите от Москва.

Нека да благодарим за досегашната отлична работа на проф. Мутафчийски, проф. Кантарджиев, доц. Кунчев, д-р Пенчев и останалите членове на Националния щаб. Те доказаха, че са почтени и достойни граждани. Истински демократи, истински човеци и професионалисти. Пожелавам им да бъдат здрави и да се пазят от зли думи, от лоши очи. Приятен и здрав ден!