Гърция се готви за летния сезон с по-ниски цени

ВАРНА новини лого

Вече се наблюдава раздвижване на туристическия пазар на Гърция за това лято.

Предлагат се по-ниски цени. Засилен интерес от български туристи има за къмпинги и хотели на Халкидики.

Собствениците на луксозни вили и хотели по гръцките острови рекламират старта на туристическия сезон с ниски цени и стриктни здравни мерки. От Крит и Миконос предлагат самостоятетелни вили с басейн през юни месец дори на цена под 100 евро на вечер.За активните месеци юли и август намаленията достигат до 25% в сравнение с миналата година. Има засилено търсене от чужденци на самостоятелни вили за наем дори за месец,съобщават от Крит.

Част от туристическите фирми на тези острови обаче все още не приемат резервации в очакване на условията за пътуване между европейските страни, посочва БНР.

Всички служители в туристическия бранш ще се подлагат на тест за коронавирус съгласно здравнитеИ докато някои собственици са категорични, че няма да отворят хотелите през това лято, други искат разрешение за по-ранен старт на сезона. От съюза на собствениците на малки хотели и частни апартаменти в Халкидики настояват за разрешение да приемат туристи от налото на месец юни, а не от юли, както е решението на ресорното министрество. За малките хотели и къмпингите на Халкидики вече има потенциални клиенти за юни от съседните балкански страни, предимно българи, румънци и сърби, съобщават заетите в бранша.