Ремонт на АМ „Хемус“ в платното за Варна, АПИ призовава да се внимава

ВАРНА новини лого

От понеделник, 4 май, се ограничава движението в платното за Варна на стоманения виадукт при 35-ти км на АМ „Хемус“, съобщават от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Трафикът ще се осъществява двупосочно в платното за София, като ще има една лента за Варна и две за столицата.

Спирането на движението е за ремонт на съоръжението, което не е обновявано от изграждането му през 80-те години на миналия век. Дружеството „Автомагистрали“ ЕАД ще работи мобилизирано, за да може строителните дейности да приключат до средата на септември.

Строителните работи включват нова хидроизолация, отводняване, асфалтова настилка, ограничителни системи и маркировка. Предвидена е подмяна на дилатационни фуги, лагери, усилване на връзките на стоманената конструкция, антикорозионна защита на съоръжението и др.

На АМ „Хемус“ продължават и ремонтите на виадукта при 19-и км, край село Потоп, и на тръбата за София на тунел „Витиня“.

От АПИ апелират шофьорите да карат разумно, със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания и да спазват стриктно въведената временна организация на движението. Ремонтите са наложителни и трябва да бъдат направени, за да се пътува много по-безопасно и удобно по обновени пътни участъци, посочват от пътната агенция.