Тенис турнир в Германия без фенове, съдии и подавачи

ВАРНА новини лого

Дъстин Браун е най-известният тенисист, който ще се включи в надпреварата в Кобленц.

Професионалният тенис прави своето завръщане в Германия днес, но в доста по-различна от обичайната форма. В надпреварата, която се организира от Тенис академията Бейс в Кобленц, няма да има фенове, съдии на линиите и подавачи на топките, а здрависването между играчите ще е забранено, но въпреки това ще тенисистите ще се борят за награден фонд от 3000 евро.

Най-голямото име, което участва в турнира, е бившият №64 в света Дъстин Браун от Германия, който през 2015 г. записа знаменит успех над Рафаел Надал на Уимбълдън. Сега Браун е извън топ 200 на ранглистата, но продължава да бъде един от най-атрактивните играчи в Тура и любимец на много фенове. Сред участниците е и още един тенисист от топ 300 на света – британецът Ян Чойнски.

“Изобщо не се притеснявам, че мога да се заразя. Тенисът не е контактен спорт, както например футбола. Най-странното ще бъде, че ще има толкова много камери, а никакви зрители по трибуните”, сподели Чойнски пред Би Би Си. Организаторите ще спазят всички разпоредби на правителството на Германия за ограничаване на разпространението на COVID-19 и твърдят, че рискът от заразяване ще бъде минимален, а турнирът ще бъде излъчен по телевизията.

Освен пари от наградния фонд, всеки участник в турнира ще получи и стартова сума за участието си в турнира. “В момента всяко пени е ценно. Трябва да покрия някои разходи, така че парите са важен елемент. Всички тенисисти извън топ 100 на света имаме финансови проблеми в момента”, сподели Чойнски.

В турнира в Кобленц ще вземат участие осем тенисисти, разпределени в две групи, като надпреварата ще продължи четири дни и шампионът ще бъде определен в понеделник.

БГНЕС