Бойко Борисов: Щабът никога не е бил разформирован

ВАРНА новини лого

Щабът не е разформирован, от две седмици ме умоляват да спра да се гаврят някои от журналистите с тях. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на брифинг в Министерски съвет.

„Добър ден, както виждате генералът си е жив и здрав. Изобщо нямаше да развалям на хората празничното настроение, ако не сезирах поредния умисъл. Щабът никога не е разформирован. Щабът работи по следни начин: избран в зависимост от ситуацията, която ежедневието предполага да имаме най-бързите действия. Голяма болница, най-голямата болсница, РЗИ-ата, „Гранична полиция“, Външно министерство. Щабът е доста голям. Част от Щаба всяка сутрин се явява в лицето на нейния председател ген. Мутафчийски, информират и задават въпроси. Забележете, всяка сутрин в 7 ч. Щабът първо се среща с мен. Всяко нещо се обсъжда по стотици пъти, докато не се намери пълен консенсус. Едва тогава те слизат и обявяват. Самият щаб има по дадени теми разногласия. Едва тогава здравният министър или съответният министър дава своята заповед“, каза още Борисов.

Той отчете, че от 2 седмици щабът го умолява да се спре гаврата с него всяка сутрин.

„Една част си вършат работата, има други, които идват, за да се заяждат с тях“, каза още Борисов.

„Щабът работи на пълни обороти. Никаква светлина нямаме, виждате – Франция удължи извънредното положение до юли. В Русия отмениха парад“, обобщи премиерът.