Горски служители ще пазят реда след отварянето на природен парк „Витоша“

ВАРНА новини лого

Горски служители от Дирекцията на Природен парк „Витоша“, Югозападно Държавно предприятие и Държавно горско стопанство – София ще следят за спазването на ограниченията след отпадане на забраната за посещение на природен парк „Витоша“. Това съобщиха от Изпълнителната агенция по горите (ИАГ).

Екипите правят предварителен обход на парка като ограждат с ограничителни ленти местата за отдих, масите, беседките, пейките. Служителите ще разясняват на гражданите условията, при които могат да посещават територията на парка. При разходка в планината задължително е спазването на дистанция от два метра и половина.

От Дирекцията припомнят, че гражданите могат да си направят пикник на тревна площ, в ограничен кръг, само членовете на едно семейство.

,,Хората се отнасят с разбиране и спазват дадените указания. В момента няма много посетители заради лошото време“, сподели директорът на ДПП „Витоша“ д-р инж. Анна Петракиева.

Въпреки неблагоприятните метеорологични условия в момента от парковата дирекция апелираха гражданите да бъдат внимателни и да не забравят, че се намираме в пожароопасен сезон.