Григор Димитров: Не мога да повярвам колко ми липсва тенисът

ВАРНА новини лого

Григор Димитров все още е в Калифорния, където продължава да се подготвя и да чака подновяването на сезона. По всичко личи, че тенисът му липсва, но е запазил оптимизъм в трудните времена.

Родният тенисист се обърна с послание в социалните мрежи към всичките си фенове, като написа:

„Дните минават, но аз не мога да спра да мисля колко ми липсва да се състезавам. Липсва ми подготовката, липсва ми шофирането до корта, пеперудите в стомаха, когато чуваш името си на корта. Когато се съсредоточаваш, чувстваш за минута, че светът спира да се върти и мислиш точно за този момент, възползвайки се от шанса да бъдеш точно там. Толкова много съм благодарен на този спорт, който ми даде всичко, за което някога съм мечтал (да, дори и разочарованията в дадени моменти), но винаги ме е учил на нещо, което е отвъд спорта. Това ме предизвиква! Благодаря ти! Тенис, липсваш ми.

Благодарен съм на родителите ми затова, че ме научиха на толкова ценни уроци в началото на живота ми. Трябваше да раста бързо, но в същото време да се уча как да прощавам, да обичам, как да бъда упорит и да се справям с всичко в живота с усмивка. Упоритост!

Можем само да се поучим от това време и да излезем от него като по-добра версия на себе си. Да обичаме себе си и да бъдем мили един към друг. Изпращам любов и подкрепа към всички вас. Ще преминем през това заедно“, написа първата ни ракета.