Кметът на „Аспарухово“ поздрави световната шампионка Милена Трендафилова за 50-годишния й юбилей

ВАРНА новини лого

Кметът на район „Аспарухово“ във Варна Ивайло Маринов поздрави световната шампионка Милена Трендафилова по случай 50-годишния й юбилей. 

поздравление

Милена Трендафилова е родена на 3 май 1970 година във Варна. Увековечила се е в историята като най-титулуваната наша щангистка. Трикратна световна шампионка в Манчестър (1989), Сараево (1990) и Мелбърн (1993), четирикратна вицесветовна шампионка и два пъти трета на планетата, деветкратна европейска шампионка и два пъти втора на Стария континент.

Носителка на Световната купа. Завършва четвърта на Олимпиадата в Сидни през 2000 година и шеста в Атина през 2004-та. Вписана е също в Книгата за рекордите на Гинес за най-много спечелени световни титли в различни категории – 69, 70 и 75 кг. Заслужил майстор на спорта. Милена е и българската щангистка с най-много подобрени рекорди на големи първенства – 47 европейски и 17 световни.

Прославила многократно страната ни, днес рекордьорката родена във Варна празнува своя 50-годишен юбилей в дома си в кв. „Аспарухово“.

Кметът на района Ивайло Маринов честити празника на юбилярката като й занесе поздравителен адрес и букет цветя от името на местната администрация.

Почувствах се изключително поласкана, радвам се, че не са ме забравили хората, каза за „Варна новини“ Милена Трендафилова.

„Животът ми е преминал активно в спорта до 1994 г. След това работих като треньор. Работила съм в магазини, на пазари – един съвсем нормален живот. Постигнала съм си целите и в областта на спорта, и в живота. Днес навършвам 50 години и като се върна назад във времето да направя своята равносметка съм доволна от това, което съм постигнала“, сподели Милена Трендафилова.

Занапред рекордьорката в тежкия спорт си пожела най-важното: „Да сме живи и здрави, колкото и тривиално да звучи!“

„Поласкана съм от жеста на внимание от страна на местната управа в лицето на г-н Ивайло Маринов. Не съм го очаквала и съм приятно изненадана.

Това е голяма чест за мен!“, каза най-титулуваната наша щангистка.

ВН