Откриха мистериозна следа на ръката на Ким Чен Ун

ВАРНА новини лого

Откриха мистериозна следа на ръката на лидера на Северна Корея КНДР Ким Чен Ун по време на появата му на обществено място след 20-дневно отсъствие, съобщава Daily Mirror.

Специалист в областта на медицината от Съединените щати смята, че следите върху ръката на държавния глава могат да показват процедура, която се извършва при сърдечно-съдово заболяване, вероятно пункция на дясната радиална артерия.

По-рано беше съобщено, че дългото отсъствие на Ким Чен Ун може да се дължи на желанието му да привлече вниманието на световната общност към Северна Корея.

На 2 май в мрежата се появиха кадри от церемонията по откриването на завод за торове, където Ким Чен Ун тържествено прерязва лентата. Противно на слуховете за болест, лидерът изглежда здрав на снимките.

На 15 април Ким Чен Ун пропусна празника за рождения ден на своя дядо, основателя на КНДР, Ким Ир Сен. Поради отсъствието му започнаха да се появяват слухове за евентуална смърт или болест на политика. Предполагаше се, че лидерът на Северна Корея не може да стане самостоятелно, да ходи нормално или да е във „вегетативно състояние“.

БГНЕС