Разследване: „Възраждане“ са можели да се откажат от партийна субсидия, но не пожелали

ВАРНА новини лого

Костадин Костадинов с общинският съветник от БСП Варна – Христо Боев

Въпреки твърденията, че законово е нямало как да се откажат от партийната си субсидия, „Възраждане“ са можели спокойно да го направят. Това стана ясно от разследване на Васил Иванов, излъчено в ефира на Нова ТВ.

На запитване на „Възраждане“ до финансовото министерство, са получили отговор, че има цели два варианта да не вземат държавните пари. Така щях да постъпят точно както обещаваха в предизборната си кампания. Вместо това Костадин Костадинов подава заявление да получава субсидията.

Журналистът проверява как са разходвани парите в размер на над 1 млн. лв., за които се твърди от партията, че отивали изцяло за благотворителност. Оказва се, че немалка сума – 150 хил. лв., отива в ТВ „Евроком“.

Следите на около 700 000 от партийната субсидия се губят.

Междувременно партийният лидер се сдобива с нова къща на брега. От панелния си апартамент в жк. „Кайсиева градина“ във Варна, Костадинов се мести в къща за 200 000 лв. Пред нея паркира кола за 50 000 лв.

До днес Костадинов продължава да твърди, че не е имал право да не вземе парите и писмото на институциите било „неясно и тълкувателно“. Къщата пък била с кредит.

Tribune.bg