23 са новозаразените с коронавирус у нас, има още 21 излекувани от заразата

ВАРНА новини лого

23 са новите случаи на коронавирус, от които 10 са в болница. Това съобщи в Министерски съвет секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов в съобщение за актуалната обстановка с коронавирусната инфекция в България и света.

„Актуалните данни от епидемиологичната обстановка в страната за последните 24 часа в страната са следните: 982 проби, общо към момента 48 618 изследвания или 6945 на 1 млн. от населението. Лабораторните са 23, от тях в болница 10, активни области към момента 9. Общо потвърдените случаи са 1611“, каза още доц. Димов.

„Починалите за денонощието са трима – мъж на 68 години в Благоевград, мъж на 80 години от Видин и жена на 82 години от Плевен. Има и нов случай на загинал от заразата медик. Колега от Спешна медицинска помощ в „Александровска болница“ е починал тази нощ“, посочи доц. Димо Димов.

Има два нови случаи на деца във Видин на 10 и 11 г. Във Варна няма новозаразени. 6 случая са в София, Видин-8, Сливен-3, Благоевград, Пловдив, Пазарджик, Плевен, Ямбол – 1.

Двама души медицински персонал от „Пирогов“ – лекар и технически секретар също са пипнали коронавирус. Излекувани са още 21 пациента.

„Колегата е работи в Центъра за спешна медицинска помощ. Бил е констатиран с коронавирусна инфекция, след което е изписан с отрицателни резултати и към момента на приемането в изключително тежко състояние, е настъпил летален изход. Повече подробности ще бъдат дадени в рамките на настоящия ден“, уточни доц. Димов.