Следобед на Гергьовден махат КПП-ата

ВАРНА новини лого

Следобедът на Гергьовден може да махнем КПП-ата около областните градовее. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на брифинг след съвместно заседание на Министерски съвет с Националния оперативен щаб.

„Защо? Защото ме е страх. Признавам си, че ако г о направим днес, стотици хиляди ще се изнесат. Целта на тези КПП-ата беше и е да продължи тази дистанция“, допълни още премиерът. Според него, ако продължим да спазваме тази карантина без КПП-ата ще спестим работата на над 200 полицая и те ще могат да бъдат пренасочени по кварталите да си вършат работата. „Само за София са 200, иначе 11 500. Знам ги, защото вече изплатихме по 650 лв. Дето се вика и поименно мога да изброя 11 500 души“, каза още Борисов.

„Абсолютно единомислие на щаба има с КПП-ата. Горе най-разгорещено спорят и Мутафчийски и Тодор, и Ангел помежду си. Накрая категорично като един считаме, че КПП-ата изиграха много важна роля. Вече според Мутафчийски имаме определени места, където заграждаме улица, град, по-малък, по-голям, махала и по този начин ще продължим да действаме“, изтъкна Бойко Борисов.