Адвокат Менков: Случаят с Милен Цветков може да се използва от най-различни групи за прокарване на интереси

ВАРНА новини лого

Снимка Флагман

Случаят с Милен Цветков може да се използва от най-различни групи, които да се опитат да прокарат своите собствени интереси. Това заяви в сутрешния блок на БиТиВи адвокат Менков, адвокат на семейството на загиналия при тежка катастрофа журналист Милен Цветков.

Казусът не трябва да остава единствено и само до това, че един известен журналист е загубил живота си, а да направим така, както казват всички – да не се случват по този начин нещата.

По думите му в настоящия случай може да се приеме, че се касае за професионална употреба на наркотици. Автомобилът, с който е направена катастрофата, също ще бъде обект на изследване по делото.

Българската съдебна система е здраво устроена за разлика от това, което се опитва да се покаже. Видно е, че няма пропуски в доказването на деяния и тяхното наказване, смята Менко Менков, според когото трябва да се показват положителните примери за работата на съда.

Очакванията на адвоката са процесът да бъде емоционален и е дал обещание на близките на журналиста, че ще има възмездие по случая. Роднините на Милен Цветков заявили пред адвокат Менков, че сега не е време за отмъщение, а да се опитаме да простим за извършеното престъпление. Иначе двамата с журналиста били добри познати и се случвало да празнуват заедно Нова година. Близките са обединени в скръбта си и са единни по отношение на търсенето на правата си, обясни адвокатът.

от news.bg