Осигуриха топъл обяд на 170 нуждаещи се в община Белослав

ВАРНА новини лого

Агенция за социално подпомагане одобри проект на Община Белослав по целева програма „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация-2020“. Това съобщиха от общината на своята фейсбук страница.

Обядът ще се предоставя до дома на потребителите в работни дни за периода от 04.05.2020 г. до 19.06.2020 г. включително и ще обхване всички населени места в община Белослав. Общо са 170 лицата, които ще получат помощ .

Проектът е насочен към следните целеви групи:

Лица с ниски доходи, под линията на бедност, определена за страната, за времето, в което са поставени под задължителна карантина;

Уязвими лица, в това число и възрастни над 65 години без доходи или с доход под линията на бедност, определена за страната, които живеят сами и нямат близки, които да се грижат за тях и в условията на извънредното положение, обявено за страната не са в състояние да си осигурят прехраната;

Лица, които поради възрастта си, поради трайно увреждане или в резултат от заболяване не могат да се самообслужват и не могат да си осигурят сами или с помощта на близките си своите ежедневни потребности от храна.

Проектът се финансира от Агенция за социално подпомагане.

ВАРНА новини