Рецепта на деня: Паста болонезе в тиган

Необходими продукти за 4 порции:
0,500 кг паста /фузили, пене, талиателе, спагети/
0,500 кг кайма смес
1 гл. лук
1 червена чушка
1/2 морков
2-3 скилидки чесън
Доматен сос/ пюре/ – консерва – 700мл.
Пармезан за поръсване
Зехтин
Подправки:
Сол
Прясно смлян черен пипер
червен пипер
Чили на прах
Босилек
Мащерка
Начин на приготвяне:
За соса:
В дълбок тиган се загрява малко зехтин, запържват се нарязаните на ситно чесън и лук, след като омекнат към тях се добавят морковите и червената чушка. След като се запържат се добавя каймата и се разбърква постоянно докато каймата стане на дребни късчета, поръсва се с всички подправки без солта, добавя се доматения сос или пасираните домати и 3 щипки захар и се готви докато соса се сгъсти и редуцира, посолява се на вкус и се поръсва пресен босилек.
Пастата се сварява според указанията по етикет, изцежда се и се добавя към готовия сос. Разбърква се и се поръсва обилно с настърган пармезан.
Сервира се в тиган в компанията на изстудена бутилка вино!
Да ви е сладко!
ВН