Росен Желязков: Мярката 60/40 ще продължи до 30 юни

ВАРНА новини лого

Росен Желязков

Мярката 60/ 40 ще продължи своето действие до 30 юни. Това каза министърът на транспорта Росен Желязков по време на брифинг в Министерски съвет.

„Приетият днес като проектозакон, който ще бъде предложен утре на вниманието на парламента не обхваща изчерпателно всички случаи за уреждане на преодоляване на последиците от пандемията. Той е една рамка за връщането на нормалността в икономичесикя, политически и стопански оборот в страната. От гледна точка на ограничителнит емерки те се концентрират само в министъра на здравеопазването по предложение на главния държавен санитарен инспектор. Затова те са изчерпателно изброени“, каза министърът по повод приключването на извънредното положение в страната на 13 май.

Желязков обясни, че останалите мерки са заложени в преходни и заключителни разпоредби в законопроекта касаят всички онези права, които по Закона за извънредното положение, които преустяноняват действието си към 13 май следва да продължат действието си до прекратяване на извънредното положение. Това е предвидено да има плавен преход към възстановяването на стопанския оборот“, каза още министърът.