Граждански диалог с комисар Мария Габриел

ВАРНА новини лого

На 9 май (събота) от 11:00 ч. ще се проведе онлайн граждански диалог с комисаря за иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел.

Темата на дебата е: „Ден на Европа 2020: Още по-силни заедно. Европейска солидарност по време на криза“.

От Европейската комисия канят гражданите да вземат участие в разговора с комисар Мария Габриел, който ще се излъчва на живо по БНТ 2, програма Христо Ботев на БНР, във Фейсбук и на интернет страницата на Представителството на Европейската комисия в България.

Комисар Мария Габриел ще даде информация за мерките, които Европейският съюз предприе в помощ на държавите-членки и ще отговаря на въпроси на гражданите за най-силното ни оръжие срещу кризата – науката и иновациите.

Какво е значението на европейската солидарност и защо можем да се справим с кризата единствено заедно? Как европейските научни изследвания ще доведат до решение на глобалната криза? Кои са поуките от дистанционното обучение и какво е бъдещето на образованието? Каква подкрепа оказва ЕС на културния сектор и спорта? Тези и други предизвикателства ще са сред обсъжданите теми в продължение на един час в Деня на Европа, когато се навършват точно 70 години от историческата Декларация на Робер Шуман.

Можете да зададете Вашите въпроси към комисар Габриел директно във Фейсбук събитието или в платформата https://www.sli.do/, където трябва да влезете с хаштаг #EuropeDay.