Рецепта на деня: Славянски гювеч с джолан

Необходими продукти за 4 порции:
600 гр. обезкостен свински джолан „може да се замени и с друго свинско месо, по ваш избор, но тогава при подготовката не се вари, а се запържва малко)
1 ч.ч. ориз (бисерен)
2 бр. червени чушки – капия
2 домата
1/2 морков (среден)
1 глава лук
2 стръка целина (с дръжките)
олио
1 дафинов лист
2-3 зрънца бахар
щипка чубрица
черен пипер на вкус (млян)
1 к.л. червен пипер
сол на вкус (1 к.л.)
Начин на приготвяне:
Нарязваме джолана на порции и го сваряваме, като при варенето добавяме дафиновия лист и бахара.
Нарязваме на ситно лука, моркова, червените чушки и доматите.
Запържваме ориза с лука и моркова, докато стане прозрачен и започне „да дрънка“, добавяме червения пипер и доматите и продължаваме да запържваме още малко.
Добавяме нарязаната на ситно целина, останалите подправки, 2 ч.ч. от прецедения бульон от варенето на джолана, 2 ч.ч. топла вода и месото.
Печем на 220 градуса до готовност.
Преди поднасяне поръсваме с нарязани листа от целина или магданоз.
Да ви е сладко!
ВН