ЕС ще мобилизира 3.3 млрд. евро за Западните Балкани

ВАРНА новини лого

Европейският съюз мобилизира пакет от 3.3 млрд. евро в подкрепа на Западните Балкани. Това каза премиерът Бойко Борисов след участието си в Срещата на върха ЕС-Западни Балкани.

„Това е незабавна подкрепа за здравните власти. И пакет от социални помощи на стойност 730 млн. евро. Това е много голяма финансова инжекция за нашите партньори“, обясни Борисов.

„ЕС напълно подкрепя обещанието към партньорите на Западните Балкани към приобщаващо сътрудничество. Много бях подкрепен от други колеги, защото изказах разбиране към нашите колеги, но имаше недопустими за нас изказвания. Особено ме заболя, че България била фашистка държава и не е спасила македонците, а само българските евреи. Това е гавра с българския народ и българската църква“, каза Борисов и призова в Северна Македония да си водят предизборната кампания, но не за наша сметка.

Относно ситуацията с COVID – 19 у нас Борисов беше категоричен, че ако се повиши броя на заболелите мерките отново ще бъдат затегнати. Да бъдем дисциплинирани, призова премиерът, да пазим дистанция и хигиена, за да не се върнем в положението от което  излизаме.

Що се отнася до отварянето на детските градини и ясли, Борисов бе категоричен , че Щабът е против това. Връщането на децата в училищата и детските градини би поставило възрастните хора в риск, подчерта премиерът.