И община Девня разреши посещението на заведения

ВАРНА новини лого

Община Девня разреши работата с клиенти на ресторанти, кафе-сладкарници, вендинг машини, питейни заведения и тези за бързо обслужване само в откритите им търговски площи. Това обяви във фейсбук профила си кметът на общината Свилен Шитов.

Масите на заведенията трябва да бъдат разположени по начин, осигуряващ разстояние не по-малко от 1,5 метра между тях и не повече от четири лица на маса или на едно семейство, а обслужващият персонал ще носи защитни маски за лице.

Повърхностите на масите и столовете ще се дезинфектират след всеки посетител, а във всяко заведение ще се поставят на видни места диспенсери с дезинфектанти за ползване от посетителите. Тоалетните в заведенията също ще се дезинфекцират на всеки час.

Разрешават се и индивидуалните спортове на открито при спазване на дистанция минимум 2,5 метра между отделните спортуващи и на всички общовалидни противоепидемични мерки.

Контролът по изпълнението на заповедта е възложен на  на заместник-кмета на общината и на Районното управление на МВР в Девня.

ВАРНА новини