Премиерът Борисов наблюдава военните демонстрации в Црънча

ВАРНА новини лого

Министър-председателят Бойко Борисов поздрави всички военнослужещи по случай празника на Българската армия. Премиерът отправи благопожеланията си от района на Учебен център „Црънча“, където силите за специални операции демонстрираха различни бойни способности.

„Днес е и Ден на храбростта. Храбри бяха лекарите, пожарникарите, полицаите, социалните работници, всички, които работят и за съжаление още дълго ще работят на първа линия“, изтъкна още министър-председателят. По думите му храброст са проявили и всички граждани, които спазват мерките в условията на пандемия.

Той сподели, че няма съкратени държавни разходи, включително и за проектите на военните.

„Имам симпатии към тези войски, защото те са не само изключително подготвени, но когато имахме миграционен натиск, когато имаме терористи, диверсанти, дори в рамките на града те могат да действат така, както нашите специални части в МВР – изключително подготвени, в пълна координация с „баретите“ и с МВР, правят съвместни учения, както и с всички НАТО-вски служби и армии. Мисля, че мнението за тях е изключително добро“, добави премиерът.