Тръмп: Мерките изостриха проблема с наркоманията

ВАРНА новини лого

Въвеждането на строги санитарни ограничения в САЩ поради разпространението на новия коронавирус влоши проблема с наркоманиите в страната. Това заяви американският президент Доналд Тръмп в интервю с репортери от американския телевизионен канал ABC.

Американският лидер беше попитан дали има вероятност след премахването на тези ограничения в САЩ да се увеличи смъртността поради зараза с вируса, което би могло да бъде избегнато. “Възможно е някои да го направят, тъй като хората няма да бъдат затворени в апартаменти или къщи”, отговори Тръмп. “Но ние ще продължим да спазваме правилата за социална дистанция”.

Той подчерта, че ограниченията трябва да бъдат премахнати възможно най-скоро. “Хората вече умират,” каза той. “Какво се случи с наркоманията? Нараства. Ако обърнете внимание на самоубийствата… Вижте какво става! Хората губят работата си. Трябва да им я върнем! Това правим”, добави американският президент.

Според университета Джонс Хопкинс, който прави изчисления въз основа на информация от федералните и местните власти, в Съединените щати са регистрирани над 1,2 милиона случая на коронавирусна инфекция, загинали са над 70,600 души.

БГНЕС