Задържаха 500 000 медицински маски на турската граница

ВАРНА новини лого

Близо 500 000 медицински маски, 54 600 дезинфекционни препарата и 2300 комплекта защитни облекла бяха задържани от митнически служители на Териториална дирекция Южна морска при проверка на товарен автомобил на Митнически пункт Капитан Андреево. 

От Агенция „Митници“ информират, че камионът с турска регистрация е управляван от турски гражданин. Той е пристигнал на МП Капитан Андреево на 29.04.2020 г. на трасе за входящи товарни автомобили от Турция.

Според представената транзитна митническа декларация, той е превозвал миещи препарати от Турция за Румъния. При извършената щателна митническа проверка се установява, че броят на колетите в камиона отговаря на декларираното количество, но не и тяхното съдържание.

В колетите са открити недекларирани 498 000 защитни маски, 54 600 пластмасови туби в различни разфасовки с прозрачна гелообразна течност, с надписи и характеристики на дезинфекционно вещество, както и 2300 комплекта защитно облекло. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.