Иван Портних: Градски транспорт няма да обслужва летището при кацане на самолети от рискови държави

ВАРНА новини лого

Във връзка с възобновяването на полетите от Летище Варна от и до рискови държави – Нидерландия, Великобритания, Германия, Австрия, разговарях с ръководството на „Градски транспорт“ ЕАД за преустановяване от днес на обслужването на спирката на летището два часа след кацане на самолет от тези държави. Полетите са 1-2 дневно. Мярката е превантивна, с цел ограничаване на евентуално разпространение на болестта. Това написа във фейсбук кметът Иван Портних.

„Подобен разговор проведохме и с ръководството на частната компания „Транстриумф“, чиито автобуси също минават по трасето. Получих уверения от управата на Летище Варна и от РЗИ – Варна, че е създадена пълна организация за проверка на пристигащите и карантиниране.

Призовавам всички шофьори на таксита, които превозват пасажери от летището, задължително да спазват противоепидемичните мерки за безопасност“, написа още той.

„До момента всички ние заедно се справяме много добре! Заболели са минимален брой хора, нямаме смъртни случаи. Затова е много важно да продължим да бъдем внимателни и отговорни. От всеки един от нас зависи дали ще задържим тази устойчивост и усилията ни до момента да не отидат напразно. Бъдете здрави!“, добави кметът.