Страната ни има достатъчно медикаменти срещу коронавирус, увери се премиерът (ВИДЕО)

Бойко Борисов, проф. Кантарджиев, ген. Мутафчийски

Кадър от "Фейсбук"

Премиерът Бойко Борисов посети Националният център по заразни и паразитни болести. Той беше придружен от началника на Националния оперативен щаб ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, началника на центъра проф. д-р Тодор Кантарджиев и директора на УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ проф. Асен Балтов.

Министър-председателят беше запознат с наличните запаси от медикамента за коронавирус хлорохин. Бойко Борисов похвали проф. д-р Тодор Кантарджиев за направената организация. От видеото във Фейсбук става ясно, че имаме достатъчно лекарства за посрещане на нуждите на болниците за терапия на опасния вирус, като от Националния център по заразни и паразитни болести благодариха на премиера за доставените препарати.

Проф. Кантарджиев добави, че лекарството хлорохин още днес ще започне да бъде разнасяно из страната. 

„Още днес трябва да се разпратят медикаменти в цялата страна“, категоричен беше Борисов.

Ген. Мутафчийски от своя страна коментира: „Безспорен е успехът. Не се вижда ясен хоризонт на приключване на епидемията и пандемията. Това ни дава възможност за справяне с проблема, както и защитните облекла“.

Той обяви, че има ясно разписани протоколи как трябва да се използва този препарат в битката срещу COVID-19.

На въпрос на премиера колко пациента общо може да се излекуват с произведените запаси плюс даренията, проф. Кантарджиев отговори, че повече от 20 000 болни могат да получат от препарата. 

Публикувахте от Бойко Борисов в Сряда, 6 май 2020 г.
Сподели: