Валери Симеонов: Предлагаме намаление на концесионните такси с 50%

ВАРНА новини лого

„Когато компенсираш загубите с концесионна такса, никой не трябва да има нищо против. Ние сме проверили приходите на концесионерите от тези съоръжения и те са около 30%, а ние предлагаме намаление с 50%.“, каза Валери Симеонов в сутрешния блок на НОВА ТВ

„Приеме ли се закон, той ще трябва да се изпълнява. Много сериозна работа върши министерството на туризма с подготовката на нова наредба и там ще видите сериозни облекчения за бранша.“, така отговори Симеонов на въпрос свързан с недоволството на концесионерите по отношение на предложението за безплатни съоръжения по плажовете.

„Каквато и да е промяна в ставката на ДДС, би повлякла верижна реакция“, коментира той исканията на бранша за намаляване на данъчната ставка.

Според Симеонов, летуващи до 15 юни е малко вероятно да има. „Строителството не е засегнат от кризата бранш. Това са активни действия на правителството за подпомагане на бизнеса.“, коментира той решението за удължаване на сроковете за разрешаване на строителните дейности в Националните морски курорти.