Варненци притеснени: Два полета от рискови дестинации идват на летището

ВАРНА новини лого

Два полета от рискови дестинации се чакат на варненския аеропорт тази вечер – от Айндховен (Холандия) в 18,40 ч. и от Лондон (Лутън) – 2,55 ч. На фона на събитията от последните дни и аферата в Хасковските села подобни кацания са твърде притеснителни, защото в условията на глобална пандемия от коронавирус обикновено сред пътниците има не един и двама заразени.

А Варна е сред градовете, които пребори заразата. Няма нито пациент с COVID-19, настанен в Инфекциозната клиника към УМБАЛ „Св. Марина“ или под наблюдение в домашни условия! Всички 26 заразени и лекувани в морската столица са изписани в добро здраве.

Но подробност е, че всички те са пристигнали от чужбина или болни са били техни близки от далечни страни, с които са контактували. Отличните резултати във Варна се дължат на навременните мерки и дисциплината, която проявихме и усилията на общината да не станем част от световната пандемия. И логично – варненци оценяват направеното от местната власт и кмета Иван Портних, което действително ни остави оазис сред инфекцията.

И на финала винаги е черешката на тортата – два полета от най-заразните места на планетата. Благодарение на нискотарифната авиокомпания Wizz Air, която и в разгара на заразата беше решила да изсипе във Варна чувал с „подаръци“.

Остава да се надяваме никой от пътниците, пристигащи тази вечер на аеропорта да не кихне…

Иван Стоев