Димчо Иванов: Не бих приел да кача в таксито си пътник, дошъл от рискова дестинация

ВАРНА новини лого

Димчо Иванов, Независим синдикат „Авто – 94“

Притеснен за таксиметровия бранш е Димчо Иванов – председател на Независимия синдикат „Авто – 94“. Той не скри за „ВАРНА новини“, че кризата с коронавируса е ударила сериозно шофьорите на жълти возила.

„Почти не останаха таксита във Варна. Загиваме, повечето от нас са платили данъци в началото на годината, а виждате какво става. Писал съм до правителството и Общинския съвет на Варна да ни се приспаднат суми от алтернативния данък. Чакам решения след края на извънредното положение“, обясни Димчо Иванов.

Не крие и опасенията си, че с отварянето на автогарата и аерогарата опасността за заразяване с коронавирус и разнасяне на инфекцията става много голяма.

„Лично аз бих отказал да кача някой, току-що дошъл от рискова дестинация. Много е опасно за всички, които вадим хляба си си по този начин. За летището има таксиметрова фирма, която обслужва терминалите, оттам да кажат какво са решили за здравето на шофьорите си след подновяванията на полетите от Англия, Нидерландия, Германия и Австрия. Но се притеснявам за колегите“, завърши Димчо Иванов.

Иван Стоев