Граждански диалог с комисар Мария Габриел в Деня на Европа

ВАРНА новини лого

На 9 май честваме Деня на Европа и тази година се навършват точно 70 години от историческата Декларация на Робер Шуман, която се счита за началото на това, което днес наричаме Европейски съюз.

От 11:00 ч. в събота ще отбележим заедно Деня на Европа 2020г. като проведем онлайн граждански диалог с комисаря за иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел.

Темата на дебата е: „Ден на Европа 2020: Още по-силни заедно. Европейска солидарност по време на криза“

Каним Ви да вземете участие в разговора с комисар Мария Габриел, който ще се излъчва на живо в страницата на ВАРНА новини във фейсбук, по БНТ 2програма Христо Ботев на БНР, във Фейсбук и на интернет страницата на Представителството на Европейската комисия в България.

Какво е значението на европейската солидарност и защо можем да се справим с кризата единствено заедно? Как европейските научни изследвания ще доведат до решение на глобалната криза? Кои са поуките от дистанционното обучение и какво е бъдещето на образованието? Каква подкрепа оказва ЕС на културния сектор и спорта? Тези и други предизвикателства ще обсъдим с комисар Мария Габриел. Тя ще даде информация за мерките, които Европейският съюз предприе в помощ на държавите-членки и ще отговаря на въпроси на гражданите за най-силното ни оръжие срещу кризата – науката и иновациите.

Всеки гражданин може да зададе своите въпроси към комисар Габриел директно във Фейсбук събитието или в платформата https://www.sli.do/, където трябва да влезете с хаштаг #EuropeDay.