Митнически служители иззеха контрабанден тютюн и ментета за над 156 000 лв.

ВАРНА новини лого

Снимка: Агенция "Митници"

454 кг тютюн за наргиле и стоки с логото на защитени търговски марки задържаха митнически служители от Териториална дирекция „Южна морска“ при проверка на товарен автомобил.

На 4 май на МП Капитан Андреево пристига камион с турска регистрация, пътуващ от Турция за Германия. Шофьорът, турски гражданин, е представил редовни документи за превозвания товар- елементи от желязо и алуминий, авточасти и пластмасови изделия, предават от пресслужбата на Агенция „Митници“.

По метода „анализ на риска“ камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която са открити недекларирани 454 кг тютюн за наргиле с надпис „Jibiar“ без акцизен бандерол.

Открити са още и 1710 текстилни изделия, по-голяма част от които тениски, къси панталони, блузи и 182 чанти и портмонета с логото на Givenchy , Tommy Hilfiger, Boss, Balenciada, Nike, Moncler, Louis Vuitton. Стоките на стойност 156 722 лева са задържани.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.