Южен Тирол разхлабва ограниченията, въведени заради коронавируса

ВАРНА новини лого

Северната италианска провинция Южен Тирол пристъпва към по-голямо разхлабване на ограничителните мерки в сравнение с други италиански райони. Разрешение за подновяване на дейността се очаква днес за мрежата за търговия на дребно, а от понеделник се отварят ресторанти, барове, фризьорски салони, музеи и се подновяват и други услуги, предадоха от ДПА, цитирани от БТА.

Разрешава се и подновяване на производството. Хотелите и лифтовете в Южен Тирол пък биха могли да заработят отново на 25 май. Провинцията е популярна сред туристите.

Що се касае до финансовата столица на Италия – Милано, за нея уважаваният италиански епидемиолог Масимо Гали, ръководител на отделението за инфекциозни болести в миланската клиника Сако, предупреди днес, че ситуацията там е взривоопасна. Според него по време на изолацията е имало много заразени хора, които са си останали у дома, но не са били тествани за вируса. Сега те излизат навън с разхлабването на мерките и обикалят с риск да предизвикат нова вълна на зараза, предаде Франс прес.

Ломбардия и главният й град Милано са най-засегнатите зони от епидемията в Италия. Там има над 80 000 случая на зараза и близо 15 000 смъртни случая от общо почти 30 000 в цяла Италия. В Италия общо случаите на зараза са над 215 000.