Бързи и яростни: Нарушители вдигат 253 км/ч по магистралата и 170 км/ч из града

ВАРНА новини лого

Най-високата скорост, заснета на магистрала е 253 км/ч, а в града – 170 км/ч по централен булевард. Това съобщиха от сектор „Пътна полиция“ в Пловдив. Отчетено е масово превишаване на скоростта на шофьори от автомобили както на АМ „Тракия“, така и в рамките на града, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР – Пловдив.

От началото на годината до днес са констатирани 13 572 нарушения на скоростните режими, 643 от които са на участъка на магистралата, контролирана от пловдивската дирекция. В 19 от заснетите случаи водачите са управлявали превозните средства със скорост над 200 км/час, като най-високата заснета скорост е от 253 км/час.

В градски условия са установени 12 929 нарушения, за които пловдивската полиция е издала 12 791 броя електронни фиша. Проверяващите служители са съставили 210 акта за установяване на административно нарушение на водачи на превозни средства, които са превишили максимално разрешената скорост за движение в населено място с над 50 км/ч.

Най- високата санкция, наложена на скоростен нарушител на територията на град Пловдив е в размер на 1 350 лв за заснето нарушение от 170 км/ч при движение на булевард в града.За това нарушение водачът е лишен от право да управлява превозно средство в рамките на три месеца и са му отнети 12 контролни точки.

Служителите на „Пътна полиция“ ще бъдат безкомпромисни към нарушителите на пътя, които с агресивното си поведение зад волана застрашават живота и на останалите участници в движението на пътя, коментират от полицейската дирекция.

С разхлабването на противоепидемичните мерки се забелязва интензивен автомобилен трафик и от полицията предупреждават, че контролът по установяване на нарушители управляващи МПС след употреба на алкохол и наркотични вещества ще бъде завишен, се казва още в съобщението.