Курортният комплекс „Албена“ въведе строги мерки срещу COVID-19

Курортен комплекс Албена

В черноморския комплекс „Албена“ са въведени мерки срещу разпространението на Covid-19, за да се осигури безопасна среда за туристите, съобщават от ваканционното селище. Курортът, в който достъпът на външни хора бе спрян с обявяване на извънредното положение, от няколко дни е достъпен за разходки.

Моторните превозни средства влизат във ваканционното селище през контролно-пропускателен пункт като преди преминаване на входната бариера гумите и шаситата се дезинфекцират от служители с гръбни пръскачки и разтвор. Измерва се и температурата на влизащите хора в комплекса. Служителите на контролно-пропускателния пункт са оборудвани с предпазни средства, посочват от курорта.

В пакета от мерки е предвидено и ежедневно измиване и дезинфекциране на пътните комуникации и на пейките по алеите в курорта. След събиране на отпадъците от плажа кошчетата също ще се дезинфекцират.

Вътрешно-транспортните средства, превозващи туристите в курорта, ще се пръскат няколко пъти през деня и след края на работната смяна.

БТА

Сподели: