Павлин Косев: Летният туристически сезон не е пред провал

ВАРНА новини лого

Павлин Косев - снимка: Varna24.bg

Павлин Косев – мениджър на голяма верига хотели и председател на варненската Асоциация на ресторантьорите и хотелиерите сподели оптимизма си за предстоящия летен туристически сезон.

„Според мен сезонът не е пред провал. И веднага ще кажа защо. Северните ни съседи, румънците не вярвам да рискуват да пътуват до рискови държави за туризъм като Турция и Гърция, а ще дойдат с автомобили по нашите курорти. Тук трябва да имаме ръст на гостите. Аналогично очаквам традиционните туристи от Чехия и Полша. Харесат България, идват от десетелития. За западните посетители обаче е рано да се каже къде ще харчат парите си. Имаме отлагания на резервации от Франция, от Германия също са още „неясни“, както и от Великобритания“, коментира Павлин Косев.

Според него в условията на туризъм с коронавирус ще оцелеят най-адаптивните доставчици на услугата, гъвкаво работещи с минимум 2 – 3 пазара.

„Не вярвам да има драма с туристическия сезон. Дори забавянето не е толкова сериозно. Сигурна дестинация сме, затова мнозина ще ни предпочетат. Ако се спазват разпоредбите всичко ще мине както трябва. Разчитам и на българите този път да проявят малко патриотизъм и изберат родното Черноморие“, завърши Павлин Косев.

Иван Стоев