Рецепта на деня: Божествено вкусен ориз с гъби, кренвирши и пушен пипер

Лесно, много вкусно и евтино ястие, подходящо и за начинаещи домакини.
Необходими продукти:
1 ч.ч. хубав бисерен ориз
1/2 кг. гъби печурки
1/2 морков
1/2 глава кромид лук
2 кренвирша „Стара планина“
3 с.л. олио
1 ч.л. пушен червен пипер
1 ч.л. сол
щипка бял пипер
щипка чубрица
Начин на приготвяне:
Нарязваме кренвиршите както е показано на снимката.
Измиваме хубаво всички продукти и нарязваме гъбите на филийки, а моркова и лука на ситно.
В дълбок тиган слагаме олиото да загрее леко, добавяме ориза, лука и морковите и запържваме докато ориза започне „да дрънка“.
Добавяме гъбите и кренвиршите и запържваме още малко.
Прибавяме подправките и объркваме няколко пъти, докато се разпределят равномерно. Прибавяме 3 1/2 ч.ч. вода и прехвърляме в тавичка.
Запичаме под фолио на 200 градуса в предварително загрята фурна. Когато водата почти е извряла и започне да пуска мехурчета, отстраняваме фолиото и запичаме още 5-6 минути „за цвят“.
Да ви е сладко!
ВН