Доц. Ангел Кунчев върна топката на доц. Мангъров. Вижте какво отговори!

ВАРНА новини лого

Главният здравен инспектор и член на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса доц. д-р Ангел Кунчев коментира пререканията с доц. д-р Атанас Мангъров, който не спира да поставя под въпрос взетите решения за намаляване разпространението на COVID-19, съобщава novini.bg.

„Тежки обвинения отправя към нас доц. Мангъров. Той има правото на своето мнение. Според мен всичко, което се случва по света, го опровергава ежедневно“, коментира доц. Кунчев.

Пред Нова телевизия той добави още:

„Но едно е да защитаваш своята теза, друго е да взимаш решения, които са изключително тежки“.

Доц. Кунчев е категоричен, че първо трябва да се мисли за здравето на нацията. Затова не бива да се взимат важни решения само на „базата на собствените си разсъждения“.

Той напомни, че у нас разпространението на заболяването е в норма, като, за щастие, сме избегнали сценария в Италия и САЩ.

Междувременно Ангел Кунчев коментира, че хората са показали дисциплина. Той похвали, че е имало такива граждани, които са спазвали освен стриктно заръките на Щаба, но и повече от това, като например категорично са изключили възможностите за събиране с хора или възрастните си роднини.

Доц. Кунчев намира за нормално връщането на наши сънародници от чужбина. Той подчерта, че българите знаят, че извън България няма да получат необходимата грижа или в създалата се ситуация може да останат на улиците. Специалистът обаче не приема начина, по който те лъжат, че са заразени или това, че не уведомяват по надлежния ред българските власти, за да може да се помогне и на болните и на техните близки.

И още нещо, доц. Кунчев вдъхна оптимизъм, че почивката на българите няма да е мираж. Обясни, че при спазване на всички мерки, лятото може да се ходи на море. Разкри, че самият той си мечтае за морска ваканция.

Относно отпускането на мерките, Кунчев каза, че пандемията е успяла да промени живота на всеки един човек. На него обаче не му харесва това, че много хора са възприели отпаденето на някои ограничения като край с борбата с коронавируса.

от novini.bg