Крило на Черно море мечтае да се пенсионира във Варна

ВАРНА новини лого

Матиас Курьор

Фланговият футболист на Черно море Матиас Курьор разкри, че желае да приключи кариерата си във Варна. Курьор сподели това в интервю за френския сайт kreyoldiaspower.net.

“Нищо не е сигурно, но на този етап това са ми плановете. Единственото нещо, което може да ме накара да променя мнението си, е да получа предложение за голям договор, който не може да бъде отказан”, заяви Курьор.

Той признава с ръка на сърце, че през зимата се е притеснявал от завръщането в Черно море, тъй като е вдигнал високо летвата с първия си престой на “Тича” и не е искал да развали мнението на привържениците за себе си. 

“Страхувах се наистина да се върна във Варна, защото бях оставил добри спомени, но го приех като предизвикателство. Връщането ми беше страхотно! Чувствам се малко стар, защото има млади момчета, които са в отбора сега и които гонеха топките по време на първия ми престой. Публиката обаче ми поднесе лудо посрещане! По време на подготовката вкарах няколко гола. Първият домакински мач беше наистина специален с пълен стадион и страхотно посрещане от привържениците, наистина ме трогна!”, продължава той.

Бившият национал на Мартиника каза и как се е стигнало до завръщането му в Черно море.

“Просто се случи! Откакто напуснах клуба, винаги са ме питали кога ще се върна. Винаги ми казваха, че вратата е отворена. Имах възможността да отида и на друго място, предложиха ми договор от Индия. Казах си, че се връщам във Варна. Видях, че има добър отбор, треньорът ме искаше. Във Варна съм като у дома!”, разкрива също 32-годишният играч.

gong.bg