Плувен комплекс „Приморски“ е готов за посетители (ВИДЕО)

ВАРНА новини лого

Басейн "Юлиян Русев". Снимка и видео: Фейсбук на сенсей Пролет Василева

Олимпийският басейн „Юлиян Русев“ (на снимката и видеото) и покритият „Д-р Любен Лазаров“ в плувен комплекс „Приморски“ ще са готови да отворят врати след края на извънредното положение в страната. Такива са плановете на ръководството на ОП „Спорт – Варна“.

Съгласно заповед на кмета на община Варна, се допускат посещенията на самостоятелни плувни комплекси и басейни при спазването на редица противоепидемични мерки. Сред тях е провеждането на задължителен филтър на входа, като на всички посетители се измерва телесната температура. Няма се допускат лица с повишена телесна температура. Трябва да бъдат осигурени условия за спазване на дистанция от 2,5 метра между чакащите да влязат. Обработката и дезинфекцията на водата в плувния басейн трябва да се извършва по начин, осигуряващ поддържането на остатъчен свободен хлор във водата 0,4 – 05, мг/л. Тоалетните, съблекалните, съдовете за отпадъци, общите части, уредите, помещенията и другите съоръжения трябва да се почистват и дезинфекцират най-малко на всеки час. Трябва да бъдат осигурени диспенсери с дезинфектант, течен сапун и еднократни кърпи за ползване от посетителите.

Разпоредбите ще бъдат спазени с допускането на 1 плувец в коридор и стриктен контрол на входа и недопускане на струпване на граждани. В покритите плувни басейни „Делфини“ и „Д-р Любен Лазаров“ ще влизат по петима плувци на час. След което ще се прави пълно дезинфекциране на използваните принадлежности (столове, гардероби и др.). Персоналът задължително ще носи защитни маски за лице и ръкавици.

Басейн „Алекси Алексиев“ е в процедура за наложителен ремонт и няма да работи.

При нова официална заповед или промяна на епидемиологичната обстановка има възможност за незабавна реакция от страна на ОП „Спорт – Варна“.

Иван Стоев

Публикувахте от Prolet Vasileva в Неделя, 10 май 2020 г.